Dit is veilige stad

Veiligheid is een groot goed in de samenleving. Een veilige omgeving is onmisbaar. De Veilige Stad, getrokken door Den Haag, zet zich hiervoor in. In woonwijken, in winkelstraten, op bedrijventerreinen, tijdens grote massa-bijeenkomsten, bij festivals en voetbalwedstrijden.

Nieuws

Samen werken aan privacy in de PrivacyXpress!

Vanaf september rijdt de PrivacyXpress door Nederland. Een rondreizend congres en workshop. Gedurende het evenement dat in het najaar 2017 plaatsvindt worden actualiteiten rondom digitale privacy en data security op een dynamische manier vertaald naar de praktijk. Kennisdelen en actief meedoen staan centraal evenals het uitdragen van een positieve boodschap rondom de onderwerpen privacy en security. Lees verder

FRIS e-bike brengt zichzelf terug na diefstal

E-bikes met een permanente internetverbinding waardoor een gestolen fiets direct gelokaliseerd kan worden. De nieuwe dienst FRIS (Find, Recover & Insure Service) start deze proef met 10.000 e-bikes. Speciale opsporingsambtenaren zorgen dat de gestolen fiets gevonden wordt en bij de rechtmatige eigenaar terugbezorgd wordt. Lees verder

DSA

DSA is out, start the new

Wat een geweldige afsluiting! Zoveel verschillende verrassende onderdelen die hebben geleid tot een gevoel van verbinding. De afgelopen vier jaar is verbinding één van onze doelen geweest. En ook vrijdag tijdens ons Out & New feest in het Kriterion is dit wederom gelukt!

Lees verder

Rotterdam “Digiproofste Stad van NL”!

Rotterdam is op vrijdag 24 maart uitgeroepen tot Digiproofste Stad van NL. Dit is de titel voor de winnaar van de Grote Digitale Steden Competitie, welke de Digitale Steden Agenda organiseert. Rotterdam streed tegen medefinalist en winnaar van vorig jaar Haarlem en trok aan het langste eind. Lees verder

DSA OUT&NEW 24 maart 2017

De DSA komt na 4 jaar écht tot een einde. We sluiten af met een groot eindfeest DSA OUT&NEW op vrijdag 24 maart in Rotterdam. Wij hopen op een feest vol mooie kruisbestuivingen en daarmee een volgend tijdperk met nieuwe ontmoetingen en mogelijkheden. Natuurlijk is dit de kans om afscheid te nemen van het fantastische DSA-team. Meld je daarom snel aan! Lees verder

Agenda

Den Haag netwerkt in de kelder

-

Jaarlijks organiseert de gemeente Den Haag de netwerkbijeenkomst ‘Den Haag Telecom’. Deze keer is de bijeenkomst georganiseerd op woensdag 31 oktober 2007 in de Nieuwe Kerk te Den Haag, waarbij geïntresseerden uitgenodigd worden kennis te nemen van nieuwe ontwikkelingen in netwerken en interactieve toepassingen.

De telecommunicatiemarkt verandert als gevolg van nieuwe technologiëen en nieuwe businessmodellen. Ook voor de telecom is het 2.0 tijdperk aangebroken. Diensten zoals Skype hebben grote impact gehad en inmiddels bellen meer dan twee miljoen huishoudens via een op VoIP gebaseerde dienst. Daarnaast worden steeds meer webgebaseerde diensten geschikt gemaakt voor de mobiel, dat daardoor een onmisbaar apparaat is geworden. De aanbieders van deze diensten zijn vaak geen traditionele telecompartijen. Ondertussen is ook de convergentie van telecom en media in volle gang waardoor partijen zich in toenemende mate op elkaars terrein begeven. Wat betekenen deze ontwikkelingen voor de telecommunicatiemarkt? Hoe gaan bestaande partijen om met deze veranderingen en hoe verwerven nieuwkomers een positie? Hoe zien de nieuwe businessmodellen eruit? In kort tijdbestek worden actuele trends in telecom en media getoond. En er is ruimte om na afloop ruimschoots bij te praten in de kelder van de kerk.

U kunt zich inschrijven op www.denhaagtelecom.nl.

Zuid-Hollands Kennisfestival €˜Maak Kennis€™ op 5 november

-

Ondernemen is voortdurend vernieuwen. En vernieuwen slaagt alleen met de kennis om van een goed idee echt een sterk product te maken. Die kennis komt eenmaal per jaar samen, op het Zuid-Hollandse Kennisfestival 2008. Circa 800 ondernemers, overheden, onderwijsinstellingen en onderzoekers komen op woensdag 5 november 2008 in Zoetermeer bijeen om letterlijk ‘kennis te maken’. Een inspirerende dag over kansen, valkuilen, falen en: succesvol ondernemen!

Op woensdag 5 november 2008 wordt Dutch Water Dreams in Zoetermeer omgetoverd tot hét kenniscentrum van Zuid-Holland. Het Zuid-Hollands Kennisfestival 2008 is een ééndaags evenement dat dit jaar in het teken staat van het thema ‘Maak Kennis’. Dat is: kennis maken met andere ondernemers en organisaties die van grote waarde kunnen zijn. En kennis vergaren uit de successen én fouten van andere ondernemers.

 Afwisselend programma

Het Zuid-Hollands Kennisfestival 2008 brengt talloze sprekers van naam, onder wie minister Ab Klink van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Ook worden gerichte en praktische seminars gehouden. Een nieuw element op het Kennisfestival is de Kennismarkt, waar experts met verschillende achtergronden aan kennistafels klaar zitten voor een oriënterend gesprek. Bij hen kunnen ondernemers vraagstukken aankaarten die innovatie bemoeilijken, zoals het aanvragen van een subsidie, octrooibescherming, juridische vraagstukken, business development en meer. Subsidie-adviseurs, een juridisch adviseur en experts van de Kamer van Koophandel en het Ministerie van Economische Zaken geven advies.

 Drie stimuleringsprijzen

Aan het eind van de festivaldag reikt een deskundige jury drie stimuleringsprijzen uit aan veelbelovende initiatieven die op de Kennismarkt zijn aangekaart en uitgewerkt. Het zal gaan om een MKB-project, een basisproject en een majeur project.

 

Het Zuid-Hollandse Kennisfestival 2008 is een activiteit van de Kennisalliantie, in samenwerking met de Gemeente Zoetermeer, de Kamer van Koophandel Den Haag en de ICT Academie van de HHS.

 

Een inspirerende, spetterende locatie

Dutch Water Dreams te Zoetermeer is een uniek wildwatersport complex van Olympisch niveau in Zoetermeer. Midden in de winter kunt u hier indoor surfen, bodyboarden en flowboarden. Ook is er buiten een wildwaterbaan waar u de sensatie van raften, hydrospeeden, tuben en kajakken kunt ondergaan. Kennis maken maar!

 

Meer informatie over het Zuid-Hollandse Kennisfestival 2008 is te vinden op www.kennisfestival.com.

Den Haag Telecom, het gevecht op de schermen

-

Op 12 november 2008 organiseerde de gemeente Den Haag de netwerkbijeenkomst ‘Den Haag Telecom’ met het thema “Het gevecht op de schermen”.

Dagelijks komen er via de (digitale) ether en het (mobiele) Internet nieuwe gebruikstoepassingen op ons af, voor bedrijf en voor consument. Dit heeft grote invloed op de manier waarop we met informatie omgaan. De nieuwe generatie mobiele apparatuur geeft elk moment toegang tot nieuws, informatie en entertainment vanuit de gehele wereld.

Daarnaast zijn we niet alleen gebruiker maar ook leverancier van informatie geworden. Youtube is daarvan een sprekend voorbeeld. Dagelijks kijken miljoenen mensen naar evenzoveel video’s vanuit elke uithoek van de aarde. Het aanbod en gebruik van beeld en geluid overtreft de stoutste verwachtingen.Bekijk hier de beschikbare presentaties van de meeting: